Trabzon İş Mahkemesi Avukatı
Trabzon iş avukatı Melek Çağla ÖZBAYRAK Trabzon'da İş Hukuku alanında iş davalarına ilişkin hizmet vermektedir.
İş Hukuku kapsamında verdiğimiz hukuki hizmetler aşağıda özetlenmiştir:
- Haksız işten çıkarma nedeniyle kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, fazla mesai ücreti, yıllık ücretli izin ve genel tatil tazminatlarının takibi.
- Ödenmeyen işçi alacaklarının takibi.
- İşçinin eksik ödenen primlerinin gerçek maaşı üzerinden ödenmesinin temin edilmesi.
- İşverenin kötü niyetli olarak işçinin işine son vermesi halinde (sendikal veya ayrımcılık vs. sebepler) kötü niyet tazminatı talep edilmesi.
- İş sözleşmesinin haksız olarak feshedilmesi halinde işe iade davası açılması.
- İş yerinde meydana gelen kazalar nedeniyle ortaya çıkan zararların takibi.
- İşveren ve işçi ilişkisi kapsamında iş sözleşmesinin hazırlanması.
- İşçinin iş sözleşmesini ihbar süresine uymaksızın feshetmesi halinde ihbar tazminatının takibi.
- İşverenlerin engelli ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğu ihlaline ilişkin ihtilaflara ilişkin hukuki destek.
- İş Kanunu kapsamında işveren aleyhine kesilen para cezalarına karşı itirazların yapılması.
İş Sözleşmelerine İlişkin Avukatlık Hizmetlerimiz
İş Kanunu, işverenler ile bir iş sözleşmesine dayanarak çalıştırılan işçilerin çalışma şartları veçalışma ortamına ilişkin hak ve sorumluluklarını düzenlemektedir. İş sözleşmesi ise işçinin bağımlı olarak iş görmeyi, iş verenin de ücret ödemeyi üstlenmesinden oluşan bir sözleşmedir. Süresi bir yıl ve daha fazla olan sözleşmelerin yazılı şekilde yapılması gerekir.
İş hukuku kapsamında görülen ihtilaflar çok çeşitli olmakla birlikte, genellikle belirsiz süreli sözleşmelerin işveren veya işçi tarafından fesh edilmesi ve işveren tarafından feshin geçersiz olması halinde işe iade davası ve tazminat davaları şeklinde ortaya çıkmaktadır.
Trabzon iş avukatı olarak, iş sözleşmeleri kapsamında işçilerin haksız fesih halinde özlük haklarının talep edilmesi ve işe iade davası açılması, feshin kötü niyetli yapılması halinde kötü niyet tazminatı talep edilmesi hizmetlerinin yanı sıra iş kanununun ihlali halinde kesilen para cezalarına itiraz davaları başta olmak üzere, işverenlerin hukuki ihtiyaçlarına da karşılık vermektedir.
İş Sözleşmesini Sona Erdiren Genel Sebepler
İş sözleşmesini sona erdiren haller, işçinin ve işverenin ölümü, tarafların anlaşması, belirli süreli olması, gazetenin yayının durdurulması, geminin Türk Bayrağını kaybedecek şekilde satılması, iş sözleşmesinin geçersizliği veya butlanı, fesih şeklinde özetlenebilir.
İş Sözleşmesini Sona Ermesinin Sonuçları
İş sözleşmesinin sona ermesinin hukuki sonuçları karşılığında kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, kötü niyet tazminatı, haksız fesih tazminatı ve diğer alacaklar konulardan hukuki haklar doğmaktadır.
İşe İade Davası
Sözleşmesinin geçerli olmayan nedenle feshedildiğini düşünen işçi, feshin kendisine tebliğinden itibaren 1 aylık hak düşürücü süre içinde, iş mahkemesinde, feshin geçersizliğinin tespiti ve işe iade davası açmalıdır. Dava açılırken, başvurma harcı ile karar ve ilam harcı alınır.